Innesäljare Export

Om tjänsten

Som exportsäljare på Star Trading kommer du få kundansvar för några av våra distributörer samt antal medelstora kunder i utlandet, primärt i Norden, Baltikum och Centraleuropa. Rollen gentemot våra distributörer spänner över såväl enklare kundservice som kommersiella förhandlingar, och du kommer få stöd från ett större team. Julbelysning är en säsongsbransch med långa ledtider från order till leverans och du förväntas ta ett helhetsansvar ansvar från offert till leverans. Dina övriga kunder bearbetar du mer självständigt och du har stor frihet i hur du planerar och utför ditt arbete.

 

Arbetsuppgifter:

  • Kundansvar för ett fåtal distributörer i utlandet
  • Kundansvar för ett antal stora till medelstora utländska kunder
  • Införsäljning, sortimentspresentation, offertarbete
  • Ordermottagning, orderadministration, leveransbevakning

 

Avdelningen består av sex säljare, två exportsäljare och fyra kundtjänst/säljsupport som rapporterar till en försäljningschef. Som säljare på Star Trading arbetar du huvudsakligen från våra lokaler i Svenljunga. Du kommer dock att resa ett fåtal gånger per år, dels vid mässor i utlandet, dels strategiska kundbesök som du har stora möjligheter att påverka själv i samråd med din chef. Ett par månader på hösten under vår intensiva högsäsong hjälps vi alla åt att betjäna våra kunder, stora som små, även på den svenska marknaden.

 

Om dig

För att snabbt komma in i rollen har du god erfarenhet av exportförsäljning inom B2B. Förutom att vara en skicklig säljare med god kundkontakt är du även strukturerad och noggrann med god administrativ vana. Du kan arbeta självständigt och planera ditt eget arbete, men uppskattar också att jobba i team och samarbeta för att uppnå bästa resultat.

 

Dina kvalifikationer

  • Du är en positiv, målmedveten och serviceinriktad säljare med god initiativförmåga
  • Du har tidigare erfarenhet av exportförsäljning B2B
  • Du har vana av att arbeta i affärssystem och minst grundläggande kunskaper i Excel
  • Du behärskar engelska obehindrat i tal och skrift. Övriga språk är meriterande.
  • Tjänsten innebär visst resande varför B-körkort och giltigt pass krävs

 

Om företaget

Star Trading AB har sedan 1985 tillverkat adventsstjärnor och har idag ett av marknadens bredaste sortiment inom jul- och dekorationsbelysning för hem och trädgård samt LED-ljuskällor i våra tre produktområden Christmas, Living och Lighting. Sedan 2020 är Star Trading en del av EGLO Group, en av Europas största och mest framgångsrika belysningskoncerner.  

 

Vi är i dag ca 70 tillsvidareanställda och omsatte förra året drygt 420 miljoner. Verksamheten bedrivs i egna lokaler i Svenljunga som omfattar ca 40 000 m2 kontor, utställning och lager. Företagets inköp görs till största delen i Asien, men produktutveckling och marknadsföring sker in house i Svenljunga. Knappt hälften av företagets försäljning sker på export, främst genom samarbetspartners/distributörer. Drygt hälften av försäljningen sker inom Sverige till såväl stora kedjor som enskilda butiker.

 

Läs mer om oss på www.startrading.se 

 

Ansökan

Skicka din ansökan till försäljningschef Johan Juntorp johan.juntorp@startrading.com. Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag! För frågor om tjänsten, kontakta Johan per mail eller via växeln 0325 12 000.