SOLCELLSGUIDEN

Vi hjälper dig få ut max av solen!

solcell_hero.png

KOM IGÅNG MED SOLENERGI

Solcellsprodukter finns i olika varianter, allt ifrån funktionella och tekniska spotlights med hög lumen till stämningshöjande dekorationsfigurer och passar fint i de flesta utemiljöer. Alla solcellsprodukter behöver sol för att fungera och de är gjorda för utomhusbruk. För att få maximal laddning behöver produkten exponeras för så mycket sol som möjligt underdagen. Då lyser den fint och länge under de mörka timmarna. I en solcellsprodukt sitter ett eller flera batterier. Det är dessa som laddas upp med hjälp av solen.

SMARTA FUNKTIONER FÖR BEKVÄMT ANVÄNDANDE

Alla solcellsprodukter har inbyggt skymningsrelä, vilket gör att produkten tänds då det börjar mörkna och släcks när det ljusnar. En annan smart funktion som vissa av solcellsprodukterna är utrustade med är rörelsesensor. När sensorn känner av rörelse, ökar ljusstyrkan under en kort tid, för att sedan minska till en lägre ljusstyrka eller helt slockna beroende på modell.
Bekvämt och enkelt!

 

TRE FÖRDELAR MED SOLCELL

 • MILJÖVÄNLIGT
  All energi som behövs för
  att driva den energisnåla LED-belysningen
  kommer naturligt från solen.

 • ENKELT
  Varken el eller kablar behövs.

 • PRAKTISKT
  Den inbyggda ljussensorn
  tänder och släcker ljuset automatiskt

480-87_MB_003.png

 

481-10,481-11_MB_001.png

HÖG LUMEN GER STARKARE LJUS

Vissa solcellsprodukter ska skapa en mysig stämning och vara dekorativa i trädgården. Dessa har en lägre lumen och passar perfekt till sommarpartyt eller som trädgårdsdekoration.
Andra produkter har en mer uttalad funktion och är mer tekniskt avancerade. Dessa har en högre lumen och ger ett starkare sken som kan lysa upp en t.ex. fasad eller gångväg.

PLACERING

Solcellspanelen behöver riktas mot solen för att få maximal effekt. Tänk på att annan belysning, såsom gatubelysning eller fast belysning, inte får lysa på panelen eftersom solcellslampan då tror att det är ljust och inte lyser även om det är kväll. Vid leverans sitter ofta en skyddsfilm på solcellspanelen. Ta bort den för att få full laddning.

480-49_MB_004.png

481-65_MB_001.png

LADDNING & BRINNTID

Vissa solcellsprodukter ska skapa en mysig stämning och vara dekorativa i trädgården. Dessa har en lägre lumen och passar perfekt till sommarpartyt eller som trädgårdsdekoration.
Andra produkter har en mer uttalad funktion och är mer tekniskt avancerade. Dessa har en högre lumen och ger ett starkare sken som kan lysa upp en t.ex. fasad eller gångväg.

VAR RÄDD OM BATTERIET SÅ HÅLLER DET LÄNGRE

Ge batteriet en bra start genom att ladda maximalt innan du använder produkten. Sätt på ”ON” och låt panelen ligga i solen. Stäng av på kvällen för att undvika att batteriets kapacitet förbrukas. Upprepa detta ett par dagar, gärna totalt 36 timmar. Produkter som saknar on/off-knapp har en liten skyddsfilm. När den tas bort aktiveras batteriet. För att få maximal laddning behövs några soliga dagar men produkten behöver inte stängas av på natten.

480-86_MB_001.png

480-24_MB_003.png

TA HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT

För att kunna njuta av din solcellsprodukt under många säsonger, finns några enkla saker som förlänger livslängden. Tänk på att torka av och rengöra panelen några gånger under säsong. Använd en noga urvriden och mjuk trasa, inga rengöringsmedel utan endast ljummet vatten. Se regelbundet över batterihållaren och avlägsna eventuell korrosion. Byt gärna batteriet efter en säsong. Använd endast uppladdningsbara batterier av rätt typ och med rätt V/mHa. Du kan behålla din produkt ute året runt men för bästa hållbarhet
rekommenderas att förvara produkten inomhus under vinterperioden. Rengör den då och plocka ur batterierna.

Urval av vårt sortiment