Det började med en stjärna

Precis som vårt namn antyder var det just en stjärna som var starten på vår resa. En klassisk metalstjärna som designades, tillverkades och såldes via återförsäljare. Sedan dess har vårt sortiment vuxit rejält och vi har gått från att vara ett traditionellt "julföretag" till att kunna erbjuda ett sortiment på över 4000 artiklar. Som komplement till segmentet Christmas, som inkluderar adventsstakar, adventsstjärnor, konstgranar och grönpynt, slingor och dekorationer för både inom- och utomhusbruk, är vi också starka inom Living och Lighting. Livingsortimentet innefattar trädgårdsbelysning och dekorationer, solcellsprodukter, partyslingor och LED-ljus, medan i Lighting finns baslampor och dekorativa ljuskällor tillsammans med spotligths, funktionslampor, bordsfötter och upphäng. Den klassiska julstjärnan gav oss en fantastisk start och fortfarande betyder den mycket för oss. Än idag har den sin givna plats i vårt sortiment.

Vi lyser upp och skapar stämning

Sedan Christer och Ellinor Johansson 1985 startade Star Trading, har våra produkter lyst upp och skapat stämning i många hem, såväl i Sverige som i övriga Europa. Vi har vuxit kraftigt och idag är vi i våra lokaler i Svenljunga ett 70-tal anställda och omsätter drygt 400 miljoner. Merparten av produktionen sker idag på fristående fabriker i Asien, men vår första produkt, adventsstjärnan i metall, tillverkas fortfarande i Sverige. Produkterna säljs över hela världen med Europa och framförallt Norden som största marknad. I Europa är vi idag en av marknadsledarna inom vår bransch med ett stort nätverk av samarbetspartners. All vår försäljning sker via återförsäljare och vi säljer inte själva till konsument.

Snabba leveranser är vår ledstjärna

Idén vi hade då, och som fortfarande är vår ledstjärna, är att hålla en förstklassig service till våra återförsäljare genom att erbjuda ett brett, attraktivt sortiment av kvalitetsbelysning och ha varor på lager för att snabbt kunna leverera det de vill ha, precis just när de vill ha det. Allt för att du som konsument ska få önskade varor – även under säsong.